اتاق خبر / آموزه هایی برای موفیقت

یک حسابدار خوب باید چه ویژگی هایی داشته باشد؟

  • ۲ اردیبهشت ۱۴۰۱
  • ۱۸۱
  • ۰۳

یک حسابدار برای موفقیت در حرفه خود به طیف وسیعی از مهارت‌ها نیاز دارد. منظور از مهارتها صرفاً برخورداری از مدارج حرفه‌ای نیست، بلکه این امر شامل ویژگی‌های تعاملی نیز می‌شود. در ادامه به چند مورد از این مهارت‌ها اشاره شده است:

1- التزام قوی به اخلاقیات

صداقت و درستکاری از جمله ویژگی‌های ارزشمندی هستند که یک حسابدار باید از آنها برخوردار باشد. حسابدار باید بتواند خوب و بد را به درستی از یکدیگر تشخیص دهد و همواره صداقت و درستکاری را سرلوحه کار حرفه‌ای خود قرار دهد.

2- یادگیری مداوم

یک حسابدار باید از دانش بسیار قوی درمورد مبانی کار خود برخوردار باشد، اما این دانش لزوماً کافی نیست. یک حسابدار باید همواره نسبت به به روزرسانی دانش و مهارت های خود کوشا باشد.

3- دقت بسیار بالا

عنصر دقت نقشی بسیار کلیدی در کار حسابداری ایفا می‌کند. به‌عنوان مثال، اشتباه در نگارش یک رقم ممکن است یک سازمان را با ریسک‌های مالی بسیار مهمی مواجه کند. از این رو، یک حسابدار باید با هوش بالا همواره به جزئیات توجه نماید و دقت در انجام امور محوله را سرلوحه کار خود سازد.

4- مهارت‌های سازمانی

یک حسابدار روزانه با حجم انبوهی از اسناد، ارقام و داده‌ها سر و کار دارد؛ در نتیجه، برای آنکه بتواند نسبت به کلیه جزئیات مربوط به این موارد آگاهی داشته باشد و به روشی صحیح به اطلاعات مناسب دسترسی یابد، باید از مهارت‌های سازمانی بسیار خوبی برخوردار باشد.

5- پاسخگویی

یک حسابدار خوب کسی است که نتایج کار خود و هرگونه نقصانی که در عملکرد وی مشاهده شده است را بپذیرد. حسابدار خوب باید مسئولیت اشتباه خود را بپذیرد و اطمینان دهد که این اشتباه مجدداً تکرار نمی‌شود.

6- توانایی کار گروهی

انجام کار حسابداری و دفترداری مستلزم تلاش گروهی است. یک حسابدار برای آنکه بتواند وظایف خود را به درستی انجام دهد، باید تعاملی مناسب با گروه حسابداری برقرار نماید. برای دستیابی به اهداف مدنظر سازمان، حسابدار باید به راحتی بتواند مستقیماً با صاحبکار ارتباط برقرار کند و در انجام وظایف با بقیه گروه هماهنگ باشد.

7- دانش مربوط به صنعت

وجود حسابداران در طیف وسیعی از صنایع و حوزه‌های کاری الزامی است. اگرچه وظایف اصلی حسابداران در صنایع مختلف تقریباً یکسان است، اما از حسابداران انتظار میرود تا از دانشی مناسب درباره صنعت و حوزه کاری که در آن فعالیت می‌کنند نیز برخوردار باشند. آگاهی از الزامات، اهداف و چگونگی انجام امور در یک صنعت مشخص، از جمله مواردی است که یک حسابدار که در آن صنعت فعالیت می‌کند باید شناختی بالا از آنها داشته باشد.

8- قابل اعتماد بودن

یکی از خصیصه های ارزشمند یک حسابدار، قابل اعتماد بودن وی است. حسابدار با یکی از محرمانه‌ترین موضوعات موجود در سازمان، یعنی سلامت و وضعیت مالی سازمان سر و کار دارد. حسابدار باید به میزان کافی رازدار و قابل اعتماد باشد تا بتوان از امنیت اطلاعات محرمانه اطمینان حاصل نمود.

9- خلاقیت

یکی از ویژگی‌های شخصی ارزشمند برای یک حسابدار که معمولاً نادیده گرفته می‌شود، خلاقیت است. امروزه حسابداران باید هنگام مواجهه با ارقام و اعداد بسیار خلاق باشند. آنها باید بتوانند برای حل موضوعات پیچیده و خاص، ایده‌ها و راهکارهای جدیدی ابداع نمایند.

نظر شما